Alfonso Sáez

Prosciutto (prosciutto) 100% Duroc 24M, di Teruel (Aragona), coscia intera

8 - 8,5 kg

 249,00

€ 28,97 / kg VAT included

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Learn the basics concepts to understand the different colour labels, appellation of origin, and types of quality of Ibérico and Serrano ham (jamón) and shoulder ham (paleta).

race

Serano

Serrano
(100% Duroc pig)

Weight

8 kg to 8.5 kg

8 kg to 8.5 kg

BODY PART

Jamón (back leg)

Jamón
(back leg)

PIG DIET

Cebo de Campo - free pasture feed

Cebo de Campo
(free pasture feed)

FLAVOUR

Tasty

MATURING

More than 24 months

Drinks Pairing

Drinks Pairing Suggestions:

  • Medium red: Tempranillo
  • Medium red: Rioja crianza
  • Cava Brut
  • Fortified wine: Sherry Manzanilla
  • Fortified wine: Sherry Fino
  • Light Body Beer: Lager, Pilsener & Blonde Ale
  • Food Pairing Suggestions

    Food Pairing Suggestions:

  • Olive oil extra virgin
  • Aragon-Teruel

    Gamba intera di ca. Da 8 kg a 8,5 kg di Jamón (prosciutto crudo) di Alfonso Sáez 100% Duroc, con 24 mesi di stagionatura, proveniente dalla città di Manzanera (Teruel) in Aragona.

    Consegna gratuita.

    Il Prosciutto Alfonso Sáez Duroc 24 è un prosciutto di maiale Duroc al 100%, un maiale caratterizzato dal suo alto contenuto di grasso intramuscolare e sottocutaneo, che gli conferisce più sapore. È un prosciutto ad alta stagionatura, almeno 24 mesi.

    Questo prosciutto è ottenuto con materia prima eccellente, suini certificati Duroc al 100%, il che garantisce che sia la linea paterna che quella materna appartengono a questa razza. Il processo di salatura e stagionatura del prosciutto ha seguito il metodo tradizionale in uno dei più antichi essiccatoi della regione di Gúdar-Javalambre, nel comune di Mora de Rubielos, ad un'altitudine di oltre 1000 metri, che conferisce al prosciutto il suo caratteristico aroma e sapore. È un prodotto ottenuto dai migliori pezzi di carne suina per ottenere dopo il processo di salatura e stagionatura un prodotto naturale, ottenendo così il miglior profumo, sapore e colore caratteristico, che vira dal rosa al rosso scuro nella parte magra, con grasso di colore intenso sapore.

    Gamba intera di ca. Da 8 kg a 8,5 kg di Jamón (prosciutto crudo) di Alfonso Sáez 100% Duroc, con 24 mesi di stagionatura, proveniente dalla città di Manzanera (Teruel) in Aragona.

    Consegna gratuita.

    Il Prosciutto Alfonso Sáez Duroc 24 è un prosciutto di maiale Duroc al 100%, un maiale caratterizzato dal suo alto contenuto di grasso intramuscolare e sottocutaneo, che gli conferisce più sapore. È un prosciutto ad alta stagionatura, almeno 24 mesi.

    Questo prosciutto è ottenuto con materia prima eccellente, suini certificati Duroc al 100%, il che garantisce che sia la linea paterna che quella materna appartengono a questa razza. Il processo di salatura e stagionatura del prosciutto ha seguito il metodo tradizionale in uno dei più antichi essiccatoi della regione di Gúdar-Javalambre, nel comune di Mora de Rubielos, ad un'altitudine di oltre 1000 metri, che conferisce al prosciutto il suo caratteristico aroma e sapore. È un prodotto ottenuto dai migliori pezzi di carne suina per ottenere dopo il processo di salatura e stagionatura un prodotto naturale, ottenendo così il miglior profumo, sapore e colore caratteristico, che vira dal rosa al rosso scuro nella parte magra, con grasso di colore intenso sapore.

    Prosciutto di maiale Duroc al 100%, sale, antiossidante (E-300) e conservanti (E-252).

    We recommend to preserve Spanish ham products in a cool and dry place, away from high temperatures, direct sunlight and heating sources. Room temperature of about 18º - 22ºC is adequate. Avoid storing it near stoves, ovens or heating systems in order to preserve its flavour and aroma. Any cut surface should be covered by the ham’s outer covering of rind and fat (or a clean dish towel) to preserve moisture and prevent drying out and loss of quality.

    If you received a full ham leg and plan to store it for some time before consumption, we recommend storing it without wrapping in a cool and dry place, avoiding hot rooms and with excessive humidity, ideally slightly ventilated for making the ham drying process as natural as possible. Some places we recommend are storage rooms, private garages, warehouses and kitchens. Even so, the ham will not deteriorate if it spends a few days in a place that is a little hot, the grease will simply sweat.

    Though the maximum consuming time for full hams with bone is one year, normally hams are consumed in around 3 months. Actually, ham will continue its natural drying process so if the ham is started some months after receiving it, the product will only be more dried than at the beginning.

    Any cut surface should be covered by the ham’s outer covering of rind and fat to preserve moisture and prevent drying out and loss of quality.

    How should ham be consumed?

    Ham should be consumed at room temperature, when it will have a lustrous appearance. When too cold, the fat will appear opaque. Any ham that is cut should be consumed immediately, or covered in plastic wrap, to avoid prolonged exposure of the ham to air.

    In addition, each time you finish slicing the ham leg, you should protect the cut area with butcher paper, a cloth moistened with olive oil, or with a bit of the trimmed skin and fat layer, so that the cut area remains fresh. To further protect the ham, you may cover it with a clean dish towel.

    How to slice a ham leg?

    Remove the layer of fat from the top and the sides of the leg until the meat is exposed. Trim the fat as you slice. Cut small, very thin slices, including some of the fat which holds much of the flavor. Slice downwards with your free hand behind the knife.

    If you plan to consume the entire ham in a day or two, you can remove the skin and fat completely. If not, it is better only remove the skin and outer fat layer from the area to be sliced that day. To enjoy the flavor and texture of a fine Spanish ham leg, slice the ham with a long sharp knife in the following order: first the rump half, then the rump end and lastly the shank.

    The meat nearest the bone is difficult to slice well, and can be cut into small chunks for use in soups and stews. The ham bone itself is also excellent for flavoring broths, soups and stews, and may be cut and frozen for later use.

    COD: SK01000000073

    Produttore: Manzanera Food Innovation SL

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