COVAP Alta Expresión

Spalla di ghianda 100% Pata Negra (Paleta), Etichetta Nera – Pata Negra, DOP Los Pedroches, dell’Andalusia, coscia intera

5 - 5,5 kg
Gluten Free

 255,00

€ 46,36 / kg VAT included

Format:
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Learn the basics concepts to understand the different colour labels, appellation of origin, and types of quality of Ibérico and Serrano ham (jamón) and shoulder ham (paleta).

race

iberico 100

Ibérico 100%
(pata negra)

Weight

5 - 5,5 kg

5 - 5,5 kg

BODY PART

Paleta (shoulder leg)

Paleta
(shoulder leg)

PIG DIET

Bellota (acorn)

Bellota
(acorn)

FLAVOUR

Tasty

MATURING

Minimum 12 months

Black  (Pata Negra)

LABEL OF QUALITY:

Black (Pata Negra)


Los Pedroches (Cordoba)

Appellation of Origin (DOP / IGP):

Los Pedroches (Cordoba)

Drinks Pairing

Drinks Pairing Suggestions:

  • Medium red: Tempranillo
  • Medium red: Rioja crianza
  • Cava Brut
  • Fortified wine: Sherry Manzanilla
  • Fortified wine: Sherry Fino
  • Light Body Beer: Lager, Pilsener & Blonde Ale
  • Andalusia-Cordoba

    5 - 5,5 kg di spalla intera di spalla iberica 100% pata negra (Paleta) di COVAP Alta Expresión, etichetta nera - Pata Negra, DOP Los Pedroches, della città di Pozoblanco (Córdoba), Andalusia.

    Consegna gratuita.

    La Paleta de Bellota 100% Ibérico Alta Expresión de los Pedroches è un pezzo sorprendente e uno dei più apprezzati per la sua carne molto succosa, grazie alla l'infiltrazione di grasso, insieme alla sua consistenza tenera e alla caratteristica marezzatura, gli conferisce un sapore molto particolare con una combinazione di note opposte dolci e salate, che evocano ghiande, miele, terra umida e tartufo, risultando in un'esplosione di sapore intenso e unico .

    Questo delizioso prodotto è anche molto salutare perché ricco di acidi grassi benefici per il nostro organismo, antiossidanti e proteine dall'alto valore nutritivo, ed è considerato uno standard della dieta mediterranea.

    E il fatto è che la Paleta de Bellota 100% iberica di Ghianda dell'Alta Expresión de los Pedroches, oltre ad essere un pezzo unico di altissima qualità, protetto dalla Denominazione di Origine "Los Pedroches", sorprende sempre.

    Questa spalla di ghiande proviene da maiali di razza iberica al 100% provenienti da allevamenti di allevatori COVAP e da animali allevati e nutriti con ghiande e pascoli naturali nella dehesa dell'Andalusia.

    5 - 5,5 kg di spalla intera di spalla iberica 100% pata negra (Paleta) di COVAP Alta Expresión, etichetta nera - Pata Negra, DOP Los Pedroches, della città di Pozoblanco (Córdoba), Andalusia.

    Consegna gratuita.

    La Paleta de Bellota 100% Ibérico Alta Expresión de los Pedroches è un pezzo sorprendente e uno dei più apprezzati per la sua carne molto succosa, grazie alla l'infiltrazione di grasso, insieme alla sua consistenza tenera e alla caratteristica marezzatura, gli conferisce un sapore molto particolare con una combinazione di note opposte dolci e salate, che evocano ghiande, miele, terra umida e tartufo, risultando in un'esplosione di sapore intenso e unico .

    Questo delizioso prodotto è anche molto salutare perché ricco di acidi grassi benefici per il nostro organismo, antiossidanti e proteine dall'alto valore nutritivo, ed è considerato uno standard della dieta mediterranea.

    E il fatto è che la Paleta de Bellota 100% iberica di Ghianda dell'Alta Expresión de los Pedroches, oltre ad essere un pezzo unico di altissima qualità, protetto dalla Denominazione di Origine "Los Pedroches", sorprende sempre.

    Questa spalla di ghiande proviene da maiali di razza iberica al 100% provenienti da allevamenti di allevatori COVAP e da animali allevati e nutriti con ghiande e pascoli naturali nella dehesa dell'Andalusia.

    Prosciutto di spalla di maiale iberico, sale marino, conservanti (nitrito di sodio e nitrato di potassio).

    Average nutritional values per 100 ml/g. The % have been calculated based on the reference intake of an average adult (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energy value (Kj)
    1737 Kj
    Energy value (Kcal)
    419 Kcal
    Fats
    32 g
    Saturated fats
    10 g
    Carbohydrates
    1,4 g
    Sugars
    0,5 g
    Proteins
    27 g
    Salt
    4,4 g

    We recommend to preserve Spanish ham products in a cool and dry place, away from high temperatures, direct sunlight and heating sources. Room temperature of about 18º - 22ºC is adequate. Avoid storing it near stoves, ovens or heating systems in order to preserve its flavour and aroma. Any cut surface should be covered by the ham’s outer covering of rind and fat (or a clean dish towel) to preserve moisture and prevent drying out and loss of quality.

    If you received a full ham leg and plan to store it for some time before consumption, we recommend storing it without wrapping in a cool and dry place, avoiding hot rooms and with excessive humidity, ideally slightly ventilated for making the ham drying process as natural as possible. Some places we recommend are storage rooms, private garages, warehouses and kitchens. Even so, the ham will not deteriorate if it spends a few days in a place that is a little hot, the grease will simply sweat.

    Though the maximum consuming time for full hams with bone is one year, normally hams are consumed in around 3 months. Actually, ham will continue its natural drying process so if the ham is started some months after receiving it, the product will only be more dried than at the beginning.

    Any cut surface should be covered by the ham’s outer covering of rind and fat to preserve moisture and prevent drying out and loss of quality.

    How should ham be consumed?

    Ham should be consumed at room temperature, when it will have a lustrous appearance. When too cold, the fat will appear opaque. Any ham that is cut should be consumed immediately, or covered in plastic wrap, to avoid prolonged exposure of the ham to air.

    In addition, each time you finish slicing the ham leg, you should protect the cut area with butcher paper, a cloth moistened with olive oil, or with a bit of the trimmed skin and fat layer, so that the cut area remains fresh. To further protect the ham, you may cover it with a clean dish towel.

    How to slice a ham leg?

    Remove the layer of fat from the top and the sides of the leg until the meat is exposed. Trim the fat as you slice. Cut small, very thin slices, including some of the fat which holds much of the flavor. Slice downwards with your free hand behind the knife.

    If you plan to consume the entire ham in a day or two, you can remove the skin and fat completely. If not, it is better only remove the skin and outer fat layer from the area to be sliced that day. To enjoy the flavor and texture of a fine Spanish ham leg, slice the ham with a long sharp knife in the following order: first the rump half, then the rump end and lastly the shank.

    The meat nearest the bone is difficult to slice well, and can be cut into small chunks for use in soups and stews. The ham bone itself is also excellent for flavoring broths, soups and stews, and may be cut and frozen for later use.

    COD: SK01000000082

    Produttore: S. Coop. E. Ganadera del Valle de los Pedroches (COVAP)

    Recensioni

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